Vesti

Objavljeni zvanični rezultati Šampionata Srbije za sezonu 2023

Sezona koja je upravo za nama donela je izuzetno kvalitetna trakmičenja Šampionata Srbije na bolder i velikoj steni u okviru Republičkog zavoda za sport u Košutnjaku uz učešće kako domaćih takmičara tako i gostiju iz balkanskih zemalja (Bugarska, Grčka, Severna Makedonija, Rumunija). 

 

Detaljnije
Održano Otvoreno prvenstvo Srbije u težinskom i brzinskom penjanju

Nedelju 30. Septembra u Košutnjaku na velikoj steni,  održano  je Otvoreno prvenstvo Srbije u disciplini Težinsko i Brzinsko (Lead,Speed).

Takmičenje je održano uz učešće blizu 200 takmičara iz Srbije i regiona (Grčka, Bugarska, Severna Makedonija), a za kvalitet se pobrinuo slovenački tim licenciranih IFSC postavljača smerova na čelu sa Lukom Mužarom.

Detaljnije
Milena Kaseta osvojila srebro

Na takmičenju koje slovi za najveće u Evropi u disciplini LEAD za kategorije Under 12/14 u Imstu (Austria), Milena Kaseta je osvojila 2. mesto i srebrnu medalju. Ove godine je odrzano 19-to takmicenje po redu, pod nazivom Youth Colour Climbing Festival 2023 Imst/Tirol - for young limbers all over the world.

Detaljnije
Otvoreni Šampionat Srbije 2023 u disciplini Bolder

Nedelju 20. maja u Košutnjaku,  biće održano Otvoreno prvenstvo Srbije u disciplini Bolder u okviru Nacionalnog trening centra i krovne ustanove za sportsku medicinu, Republičkom zavodu za sport i medicinu sporta. Pored učešća takmičara iz Srbije svih starosnih kategorija - ukupno 8, u obe konkurencije (M,Ž), očekuje se i dolazak takmičara iz regiona.

Detaljnije
Prvenstvo Srbije 2023

Takmičarska komisija i Upravni odbor definisali su kalendar takmičenja za sezonu 2023. Doneta je odluka da se ove godine održe 4 takmičenja, po 2 u disciplini Bolder i 2 u disciplinama Težinsko, Brzinsko.

Prvo takmičenje održaće se 20.Maja na bolder steni u Košutnjaku a na istoj lokaciji samo na Velikoj steni 30. Septembra biće održan šampionat Srbije u disciplinama Lead i Speed.

Detaljnije
Rezultati za sezonu 2022

Sezona 2022. donela je po prvi put takmičenje na velikoj steni u Košutnjaku u kompleksu Zavoda za sport i medicinu sporta. Održana su ukupno 4 kola, po 2 u disciplinama Bolder i Lead, kao i 2 nepotpuna kola za pojedine kategorije u disciplini Speed (otkazano takmičenje zbog kiše i nevremena za neke kategorije).

Detaljnije
Objavljeni zvanični rezultati za sezonu 2021

Sezona koja je upravo za nama donela je izuzetno kvalitetna trakmičenja u disciplini Bolder, ukupno 3 kola šampionata. Napravljen je kvalitativni pomak kada je u pitanju rutseting kao i izbor mesta na kome su održana kola šampionata (Centri SEKTOR 44 i PULS), što je sve podiglo na jedan viši nivo.

Detaljnije
STAŠI BRONZA NA SVETSKOM PRVENSTVU U MOSKVI

Osvajanjem svetske bronze Staša je još jednom pokazala da je velika povreda i operacija koji su je udaljili od Tokija prošlost i da pripada svetskom vrhu. Sjajan rezultat izvojevan u konkurenciji 82 takmičarke iz 41 države.

 

Detaljnije
Psihološki pregled nova obaveza za sportske stručnjake

U Službenom glasniku objavljenom u junu mesecu pojavile su se dve izmene vezane za obavezne zdravstvene preglede sportista i sportskih stručnjaka. Ono što je veoma značajno tiče se pre svega sportskih stručnjaka i obaveze da se jednom godišnje podvrgnu obaveznom psihološkom testiranju!

Detaljnije
Objavljeni zvanični rezultati za sezonu 2018

U neizvesnoj završnici praktično u foto finišu "tesnu" pobedu i titulu šampiona Srbije u 2018. godini odneo je SPK Black Rock ispred subotičkog PSK Spartaka. Treću poziciju u prvenstvu zauzeo je niški PAEK.

Detaljnije
Staša 3. na svetu

Staša Gejo, naša reprezentativka u sportskom penjanju, ostvarila je veliki uspeh, pošto je osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Insbruku.

Detaljnije
Trofej Karpata 2018

Ekipa sportskih penjača iz Srbije uglavnom članova PSK „Spartak“-a takmičila se u Bukureštu na međunarodnom takmičenju "Trofej Karpata 2018“ u bolderu i težinskom penjanju.

Detaljnije
 Staša EVROPSKI ŠAMPION!

Na Evropskom seniorskom prvenstvu održanom u Minhenu, srpska reprezentativka Staša Gejo postala je novi Evropski šampion u disciplini bolder.

Detaljnije