Preskoči učitavanje

Milena Kaseta osvojila srebro

Milena Kaseta osvojila srebro

Srbija dobija novi dragulj sportskog penjanja. Posle Staše Gejo koja je u mlađim selekcijama pokoravala Evropu, pojavila se Milena Kaseta, devojka koja živi i trenira u Barseloni a izabrala ja da nastupa pod zastavom Srbije.

Na takmičenju koje slovi za najveće u Evropi u disciplini LEAD za kategorije Under 12/14 u Imstu (Austria), Milena je osvojila 2. mesto i srebrnu medalju. Ove godine je odrzano 19-to takmicenje po redu, pod nazivom Youth Colour Climbing Festival 2023 Imst/Tirol - for young limbers all over the world.

U kategoriji (Under 14) učestvovalo je ukupno 55 devojčica iz 11 zemalja, među njima naše Milena Kaseta i Jana Bojanić (prošlogodišnja srebrna sa Balkanskog prvenstav u Turskoj). Jana je zauzela solidno 32. mesto.

Inace, stena u Imst-u je jedno od retkih mesta na kome se odrzavaju zvanicna takmicenja u organizaciji Svetske penjacke federacije (IFSC), u mlađim kategorijama pored seniorskih takmičenja.
Milena Kaseta je prva posle Stase Gejo  (1. mesto - 2010 godine) koja se okitila podijumom na ovom prestižnom takmičenju za mlađe uzrasne kategorije. Treba napomenuti kako je veliki broj sada svetski poznatih i uspesnih penjača ucestvovao na ovom takmicenju i osvajao medalje.

Podelite: