Preskoči učitavanje

Održano Otvoreno prvenstvo Srbije u težinskom i brzinskom penjanju

Održano Otvoreno prvenstvo Srbije u težinskom i brzinskom penjanju

Nedelju 30. Septembra u Košutnjaku,  održano  je Otvoreno prvenstvo Srbije u disciplini Težinsko i Brzinsko (Lead, Speed) u okviru Nacionalnog trening centra i krovne ustanove za sportsku medicinu, Republičkom zavodu za sport i medicinu sporta.

Takmičenje je održano uz učešće blizu 200 takmičara iz Srbije i regiona (Grčka, Bugarska, Severna Makedonija). Na ovoj manifestaciji imali smo takmičare iz svih starosnih kategorija - ukupno 8, u obe konkurencije (M,Ž), počevši od najmlađih dece do 6 godina – D6, pa sve do najstarijih-Seniori .

Za kvalitet takmičenja pobrinuo se vrhunski tim evropskih postavljača smerova (Route setter), slovenački tim licenciranih IFSC postavljača smerova na čelu sa Lukom Mužarom.

Takmičenje je bilo na vrhunskom nivou imajući u vidu kvalitet nove stene u Košutnjaku koja je u samom evropskom vrhu kao i postavka smerova zahvaljujući internacionalnom timu. To je po svim ocenama do sada najbolje takmičenje ikada organizovano u Srbiji. Sve čestitke organizacionom timu i svim učesnicima koji su ulepšali ovaj veličanstven događaj.

Podelite: