Preskoči učitavanje

PENJAČKI KLUB ADRENALIN OBELEŽIO 20 GODINA POSTOJANJA

PENJAČKI KLUB ADRENALIN OBELEŽIO 20 GODINA POSTOJANJA

Dana 26.marta 2018. godine u Novom Sadu je obeleženo dve decenije postojanja Adrenalina, najstarijeg i najbrojnijeg penjačkog kluba u Vojvodini, koji je od osnivanja do danas posetilo i u njemu probalo svoje penjačke veštine preko 15.000 ljudi.

8_resize 10_resize
Tim povodom je na Spensu u prostorijama kluba, uz svečani prijem kojem su prisustvovali predstavnici grada Novog Sada i AP Vojvodine, treneri, članovi i prijatelji kluba, predstavljena olimpijska sportska discilpina - sportsko penjanje, na steni visine 11,5 metara površine 300 m², postignuti rezultati i razvoj kluba u proteklih 20 godina. Dodeljene su zahvalnice institucijama i pojedincima koji su klub podržavali u protekle dve decenije. Nenad Matić, glavni trener i jedan od osnivača kluba, rekao je da su se prvi penjački usponi Adrenalin tima dešavali 1998. godine u Novom Sadu, na zidovima i steni Petrovaradinske tvrđave, u podnožju pored starog železničkog tunela, ali da se danas, posle 20 godina, uz osvojene nacionalne i međunarodne trofeje, novi potpuno modernizovan i opremljen prostor za penjanje, najvišom stenom u zatvorenom prostoru u Srbiji visine 11,5 m površine 300 m2, malom bolder salom, teretanom i kardio salom, uz 5 licenciranih trenera i 6 instruktora, klub Adrenalin nalazi na nivou svetskih penjačkih centara!

4_resize 7_resize

On je dodao da je pored svega navedenog najveći uspeh kluba to što ima ogorman uticaj na razvoj i popularizaciju ovog sporta u našoj zemlji, koja je proteklu deceniju rađena uz saradnju sa Sportsko penjačkim savezom Srbije i Vojvodine, Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu, i Upravom za sport i omladinu grada Novog Sada, Sportskim savezom Vojvodine i Novog Sada

Svi imaju mogućnost da kroz zanimljive treninge savladaju sve što je neophodno kako bi nakon uspešno završenog kursa mogli zajedno sa Adrenalin timom i sami da se bave sportskim penjanjem na prirodnim i veštačkim stenama širom Srbije, Evrope i sveta! Dobro došli u novosadski Penjački klub Adrenalin!

Podelite: