Preskoči učitavanje

STAŠI BRONZA NA SVETSKOM PRVENSTVU U MOSKVI

STAŠI BRONZA NA SVETSKOM PRVENSTVU U MOSKVI

Osvajanjem svetske bronze Staša je još jednom pokazala da je velika povreda i operacija koji su je udaljili od Tokija prošlost i da pripada svetskom vrhu. Time je najveći cilj u ovoj godini ostvaren, a on je podrazumevao osvajanje što bolje pozicije na General world cup ranking-u i na završenom Svetskom prvenstvu.

Od samog početka godine planovi sa strategijom treninga i takmičenja su bili usmereni na Olimpijsku disciplinu Bolder, s obzirom da se Staša u njoj već dugi niz godina nalazi u samom svetskom vrhu.

U konkurenciji 82 takmičarke iz 41 države u kvalifikacijama za polufinale, osvojeno je odlično 5 mesto od 20 rezervisanih za polufinaliste.

Ta pozicija je odgovarala da Staša nastupi kao 15. u polufinalu i pozicionira se i u finalnu grupu na poslednje 6.mesto (najboljih 6 ide u veliko finale).

Staša je nastupila kao prva u finalnoj rundi i izborila se sa izuzetno jakim takmičarkama Amerike, Italije, Rusije, Švajcarske, na 3.mesto.

Osvajanjem bronzane medalje u olimpijskoj disciplini Bolder na Svetskom prvenstvu, Staša se nalazi na dobrom putu da iduće godine krene i sa Lead penjanjem. Ovo kako bi posle velike pauze usled povrede povratila status u Lead rankingu za novi još nedefinisan olimpijski format za Pariz 2024 koji podrazumeva kombinaciju dve olimpijske discipline - Bolder i Lead.

Sve čestitke Staši i njenom timu na rezultatu koji pokazuje da je na dobrom putu, onom koji vodi ka Olimpijskim igrama u Pariz 2024. godine!

 

Podelite: